Puheenjohtajalta

05.05.2018

Kiireinen talvi takana. Ensimmäiset peurakaadot jousella kantautuivat korviin heti kauden alettua. Tiedossa on kymmenittäin kaadettuja valkohäntäpeuroja. Useat metsästäjät ovat saaneet jopa kuusi peuraa jousella tällä kaudella. Tästä on hyvä jatkaa ja seuraava tavoite (Hirvi) siintää jo tulevaisuudessa.

Polte päästä peurajahtiin on seurana koko kesän ennen jahtikautta. Muistakaapa säätää välineenne kuntoon ennen jahtikautta.

Kesällä on hyvä harjoitella ja pitää ampumakuntoa yllä.

Kevätterveisin

Pj

 

10.9.2017

Ensimmäiset jousiampumakokeet on jo suoritettu ympäri Suomenmaan. Tämä tarkoittaa sitä että vihdoinkin, vuosien odotuksen jälkeen päästään Suomessa todelliseen suurriistan jousijahtiin.

Kireitä jänteitä

Toivoo

Pj Timo Levä

 

 

11.7.2017

Peura ja kaikki hirveä pienemmät sorkkaeläimet on nyt listattu metsästyslakiin jousilailliseksi riistaksi suomessa. Hyvä me!

Joudumme kuitenkin vielä odottamaan ampumakoeasetuksen muutosta, joka on kuitenkin luvattu valmistuvan jo syksylle, eli jahtiin päästään syksyllä 2017. Valitettavasti uusien myönnytysten tiimellyksessää jouduimme antamaan myös periksi, eli kauris on tulossa myös ampumakokeen piiriin, tosin siirtymäajan jälkeen 1.1.2018 alkaen.

Mielenkiinnolla odotan miten paikalliset riistanhoitoyhdistykset ampumakokeita järjestävät.

Jokatapauksessa olemme nyt todellinen jousimetsästäjän suurriistamaa.

 

Kireitä jänteitä

Pj: Timo Levä

4.12.2016

 

Taas pitkästä aikaa aktivoiduin kirjoittamaan palstalleni.

Viimeisestä kirjoituksesta onkin jo aikaa ja välissä on tapahtunut paljon.

Seurallemme on rakennettu kesän aikana uusi upea 3D rata. Kiitos talkooväelle.

Uusi rata-alue antaa entistä paremmat puitteet monipuoliseen metsästysjousiammunnan harjoitteluun.

Jatketaan sisärata-ammuntoja Saviselän liikuntahallilla. Toivotaan sekä vanhoja, etä uusia ampujia. Talvikaudella ampumakunto on hyvä pitää kunnossa jo seuraavaa jahtikautta varten.

Muistutan että toimiva seura koostuu niin toimivasta hallituksesta, aktiivisesta puheenjohtajasta mutta ennen kaikkea aktiivisista jäsenistä. Jos jäsenistöllä on kehytysideoita, jahtitoiveita tai ideoita tms niin ottakaapa rohkeasti yhteyttä hallituksen jäseniin tai Pj:aan.

 

Joulunodotusta.

Terveisin

Pj

 

13.10.2015

Pitkän hiljaiselon ja kiireisen kesän jälkeen on aika taas kirjoitella.

Pj jahti käytiiin Kyyjärvellä. Mukavassa tapahtumassa olimme minä ja vara pj Pentti. Mukavan kaurisjahdin lisäksi ruodimme SJMLn ja jäsenseurojen suhteita sekä tulevaisuutta.

Jos joku seuramme jäsenistä ei vielä ole SuomenJousimetsästäjäin liiton jäsen, nyt kannattaa liittyä. Liitto ajaa jokaisen suomalaisen jousimetsästäjän etua. Esimerkkinä on tuleva "peuralaki" jonka myötä pääsemme metsästämään kaikkea hirveä pienempiä sorkkaeläimiä. Näillä näkymin myös villisikaa.

Jahtikausi on pyörähtänyt käyntiin. Seuramme järjestää kaurisjahtia ja jänisjahtia ajavalla koiralla. Ota yhteyttä Puheenjohtajaan tai varapuheenjohtajaan.

Kireitä jänteitä.

 

 

 

13.7.2015

Piippolan kyläpäivät ovat takana. Saimme aikaan hienon "messuosaston" joka oli todellakin komea ja valmis vaikka isommillekin messuille.

Teltassa jonka Piippolan kunta meille pystytti, oli tv jossa pyöri SJMLn Dvd jousimetsästyksestä. Talkoolaisten omia talja- ja vaistojousia roikkui teltan seinällä ja katossa yleisön ihasteltavina. Nuolet laidasta laitaan erilaisine kärkineen olivat myös nähtävillä. Samoin SJMLn Jäkkärä, Kylmän Juhan kirja yms julkaiset olivat nähtävillä.

Ammutuspaikka saatiin rakennettua alarinteeseen urheilukentälle, jolloin amouminen oli turvallista.

Ampujia kävi reilun kolmen tunnin aikana 15 henkilöä. Useita kymmeniä kiinnostuneita kävi pälyilemässä teltalla joista osa uskaltautui kyselemään jousimetsätyksen ihmeellisestä maailmasta.

Tämä tapahtuma antoi rohkeutta ja intoa osallistua seuraaviinkin tapahtumiin ja vaikka isompiinkin.

Seuraava esittely on Pulkkila-päivillä sunnuntaina 26.7.2015 klo10-14

Tervetuloa

Pj

 

25.3.2015

Vielä muutama päivä ja olemme tasan vuoden ikäisiä. Seuramme on perustettu 30.3.2014. Vuosi on ollut tapahtumarikas ja suhteellisen aktiivinen. Olemme tehneet jäsenhankintaa. Pitäneet esittelytilaisuuksia ja järjestäneet sekä avajaiskisat, että seuran mestaruuskisat. Myös Ibep kurssi oli menestys. Paikalla oli 15 innokasta jousimetsästyksen "opiskelijaa". Palaute kurssilta oli lähes yksinomaan positiivinen.

Ensikesänä esittelemme seuramme toimintaa, jousimetsästystä sekä SJMLn toimintaa Piippolan kyläpäivillä. Myös Pulkkila on kiinnostunut saamaan meidät kyläpäiviensä "tähdeksi". Lisäksi järjestämme Keskipiste Cupin Eli Suomen Jousimetsästäjäin liiton alaisen Cup kisan 1.8. Tervetuloa kisaamaan kotikisoihin.

Olemme saaneet Suomen Jousimetsästäjäin Liiton hallitukseen omaa väkeä. Hallituksen jäsenenä toimii seuraavan kaksivuotis kauden allekirjoittanut eli TImo Levä. Pyrin ajamaan liitossa kaikkien jousimetsästäjien etua. Ottakaapa siis hiasta kiinni, koskipa asianne seuramme tai SJMLn toimintaa tai haluat ehdottaa jotain uutta. Nostimme hiukan jäsenmaksuamme 25 euroon. Seuramme tarkoitus ei ole tehdä edelleenkään voittoa, vaan pyrimme hankkimaan seurallemme välineitä teitä varten. Ajatuksissa on ollut metällinpaljastin 3D radalle. Paunamittari, Nuolileikkuri yms yms. 3D eläinten kunnostusta ja vaihtamistakin pitää alkaa jo suunnitella, koska mikään ei ole ikuista.

Kevättä odotellen

Pj

27.12.2014

Hei kaikille ja hyvää joulun- ja uudenvuoden aikaa.

16.11.2014

Missourin peurareissu takana ja aikaerosta jo toivuttu. Matka oli loistava jo kokemuksena. Omat matkalle asetetut tavoitteet ylittyivät reilusti. Saaliina naaraspeura. Ensimmäinen suurriistakaatoni jousella.

Seuranmestaruuskisa ammuttiin 15.11 loistavassa talvisessa säässä. Osallistujia oli paikalla mukavasti. Taljoluokassa 8 ja vaistossakin 4 henkilöä. Voitot vei taljassa Tero Ruotsalainen ja vaistolla Jousi Seppälä. Onnittelut voittajille. Sihteerimme jouni oli hommannut komeat kiertopalkinnot johon vuosittainen voittaja saa nimensä.

Saimme vihdoin seurahupparit ja putkihuivit.

Terveisin

PJ

 

23.10.2014

Oma ensimmäinen ulkomaanreissu(metsästysreissu) lähenee. Jännitystä pukkaa ja harjoituspakkaamisia on tehty, jotta kaikki tarpeellinen saataisiin mahtumaan kyytiin.

Oma harjoittelu 3D radalla on jäänyt tyystin kiireiden takia. Onneksi olen ehtinyt ampumaan 1-2krt viikossa harjoitusammuntoja kotipihalla standilta Missouria varten.

Toivottavasti jäsenemme ovat käyttäneet rataa ahkerammin.

Kävimme pitämässä esittelyn jousimetsäsätyksestä Haapaveden opistolla Väkeä odotettiin runsaammin, kuin nyt paikalle saapui. Olemme hallituksen kanssa pohtineet esim kauppojen ilmoitustaululle laitettavia esitteitä seurastamme. Siitä on tulossa näytevedokset lähiaikoina. Seuramme näkyvyyttä kannattaa parantaa ja siitä puhua ihmisille. Uskon että lähialuiellamme on vielä lukemattomia jousimetsästäjiä tai siitä kiinnostuneita jotka eivät seurastamme ole vielä kuulleet.

Seuralaisten tilaamat hupparit saapunevat lähipäivinä. Hupparin koevedos oli komea. Odottavan aika on pitkä.

Terveisin

Pj

 

3.8.2014

Seura toimii. Uusia jäseniä liittyy hitaasti mutta varmasti. Rata on lähes valmis. Aloituskisat ja radan avajaiset menivät hienosti ja palaute on ollut positiivista. Suomen Jousimetsätäjäin liitto ja Sydänmaan kyläyhdistys yhteistyökumppaneinamme meidän on hienoa harrastaa.

Itselläni avajaiskisojen jälkeinen aika on ollut seuratoiminnan osalta lähes jäissä. Saimme vaimoni kanssa toisen pojan 27.6 ja aikani on mennyt lähes täysin perheen parissa. Perhe on prioriteetti yksi, mutta kaipaus radalle ja jousihommiin on kova. Pyydänkin jäsenistöä soittelemaan, kirjoittelemaan ja ottamaan hihasta kiinni aina kun uusia ideoita syntyy.

Loput 3D kuvat on Hunters´s friend luvannut toimittaa lähiviikkoina. Vitsailinkin että ne on yhtä pitkässä kuusessa kuin peuran laillistaminen jouselle ;D

Odottavan aika on pitkä. Terveisin PJ